IVECO debuteert in de middenklasse van het LCV-segment met de gloednieuwe eMoovy elektrische chassis-cabine, waarmee het succesvolle professionele DNA naar een nieuwe markt wordt uitgebreid

16/09/2024

IVECO debuteert in de middenklasse van het LCV-segment met de gloednieuwe eMoovy elektrische chassis-cabine, waarmee het succesvolle professionele DNA naar een nieuwe markt wordt uitgebreid

 

  • IVECO betreedt een nieuw marktsegment met de gloednieuwe eMoovy – de eerste BEV chassis-cabine in het middensegment van 2,5t – 3,5t.

 

  • De nieuwe eMoovy blijft trouw aan het succesvolle professionele DNA van het merk, met een laadvolume tot 10m³ en een maximaal laadvermogen van 1,5 ton, wat het voertuig uitmuntend maakt in zijn segment.

 

  • Met de snelste oplading in het midden-cabine segment tot 350 kW bereikt de eMoovy een indrukwekkende actieradius tot 100 km in minder dan tien minuten, wat ongeëvenaarde flexibiliteit biedt voor elke missie.

 

  • De uniek robuuste constructie, een actieradius tot 320 km in WLTP-cyclus en de Vehicle to Load functie maken de eMoovy ideaal voor conversies voor alle toepassingen, van stadsleveringen tot gekoeld transport

 

  • Met zijn stads-slimme wendbaarheid, moeiteloze rijcomfort, uniek robuuste constructie en hoge laadcapaciteit rijdt de eMoovy ‘als een auto, werkt als een truck’.

 

  • Met toegang tot 700.000 openbare laadpunten via de IVECO eCharge Card en de nieuwe door IVECO aanbevolen oplader, is opladen naadloos geïntegreerd in de klantoperaties, zowel onderweg als bij het depot.

 

Hannover, 16 september 2024

 

IVECO breidt zijn aanbod van batterij-elektrische lichte bedrijfswagens uit en betreedt het marktsegment van 2,5t – 3,5t met de gloednieuwe eMoovy chassis-cabine, die een emissievrije oplossing biedt voor stedelijke missies voor transportprofessionals. Dit voertuig is het resultaat van een samenwerking met Hyundai Motor Company,

 

die in 2022 begon met de ondertekening van een overeenkomst gebaseerd op de gedeelde inzet van beide bedrijven voor koolstof neutrale mobiliteit en transport. Deze samenwerking heeft al geleid tot de gezamenlijke ontwikkeling van de eDaily Fuel Cell en de lancering van de E-WAY FCEV stadsbus.

 

De nieuwe eMoovy valt op door zijn opmerkelijke kracht en robuustheid. Als eerste elektrische chassis-cabine van 3,5 ton in zijn segment in Europa is dit voertuig klaar voor elke uitdaging: het gemakkelijk aanpasbare ontwerp voor meerdere toepassingen, de hoge energie batterij en de snelle oplading zorgen voor ongeëvenaarde veelzijdigheid. Het eLCV-platform, gebouwd door Hyundai, bevat enkele van de meest geavanceerde e-mobiliteitstechnologieën, waaronder het beproefde elektrische systeem en het veilige, slimme batterijbeheersysteem, evenals een uniek veringsysteem dat is ontworpen voor wendbaarheid en comfort. De eMoovy biedt de laadcapaciteit van grotere voertuigen, met tot 10m³ laadvolume en een laadvermogen tot 1,5 ton. De cabine stelt nieuwe normen voor onboard comfort, met moeiteloze auto-achtige luxe naadloos gecombineerd met functionaliteit om de lange werkdagen te verlichten. De eMoovy biedt een emissievrije, op maat gemaakte professionele oplossing voor elke missie – van stedelijke logistiek tot deur-tot-deur leveringen en gekoeld transport, van gemeentelijke toepassingen tot gespecialiseerde taken. Het gloednieuwe elektrische voertuig van IVECO navigeert de laatste mijl met het comfort, de veiligheid en de kracht die nodig zijn om in elke stedelijke context uit te blinken: ‘het rijdt als een auto, werkt als een truck’.

 

Luca Sra, President Truck Business Unit van Iveco Group, verklaarde: “De eMoovy is het eerste volledig nieuwe voertuig dat voortkomt uit onze samenwerking met Hyundai, een bewijs van onze gezamenlijke inzet voor emissievrije mobiliteit. Met de eMoovy breiden we ons aanbod van elektrische aandrijving verder uit, en betreden we een nieuw segment om onze klanten een breder scala aan effectieve oplossingen te bieden ter ondersteuning van hun energietransitie en ter verbetering van hun bedrijfsvoering. Deze lancering vertegenwoordigt een verdere stap vooruit in onze samenwerking, terwijl we blijven putten uit onze respectieve knowhow en geavanceerde technologieën om vooruitgang te boeken richting ons gezamenlijke doel om de overgang naar netto-zero koolstof te versnellen.”

 

Dit innovatieve voertuig illustreert de gedeelde inzet van Hyundai en IVECO voor een koolstof neutrale toekomst,” zei Ken Ramírez, Executive Vice President en Hoofd van Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business bij Hyundai Motor Company. “Door gebruik te maken van Hyundai’s pionierende wereldwijde eLCV-platform, streven we ernaar de EV-mobiliteitstechnologie te bevorderen met de Europese expertise van IVECO om de eMoovy te positioneren als het toonaangevende transportplatform dat de markt kan transformeren.”

Bestellingen voor IVECO eMoovy gaan in oktober van start met leveringen vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar.

 

Veelzijdigheid en flexibiliteit zonder gelijke

Trouw aan het succesvolle professionele DNA van de Daily is de unieke robuuste carrosserie van de nieuwe eMoovy ontworpen om de bestuurder, de lading en de batterijen te beschermen. Het uitzonderlijk sterke chassis kan een breed scala aan opbouwen accommoderen en staat verrassend zware laadvermogens toe voor zijn grootte, met een indrukwekkende laadcapaciteit die doorgaans wordt gevonden in grotere bestelwagens, zodat het een laadvermogen tot 1,5 ton kan dragen, inclusief de lading en de carrosserieombouw. Het is ontworpen met een laag profiel platform om de laadruimte te maximaliseren, met een laadcapaciteit tot 10m³ – ook ver boven zijn segment. Het lage profiel vergemakkelijkt ook snelle, gemakkelijke en ergonomische laad- en losoperaties.

 

Dit uitzonderlijk robuuste voertuig komt met een even indrukwekkende prestatie die de volledige mogelijkheden van de eMoovy in elke missie ontsluit. De 160 kW (215 pk) elektromotor heeft het hoogste piekvermogen in de categorie en levert 350 Nm maximum koppel. De eMoovy is verkrijgbaar met de keuze uit twee batterijpacks met respectievelijk 76 kWh en 63 kWh capaciteit, die een uitstekende actieradius garanderen.

 

De eMoovy biedt een actieradius tot 320 km in WLTP-cyclus met de 76 kWh batterij – de autonomie die nodig is voor stedelijke missies. Bovendien, met de snelle oplading tot 350 kW – de snelste in het segment – bereikt het voertuig een indrukwekkende actieradius tot 100 km in minder dan 10 minuten, wat ongeëvenaarde flexibiliteit biedt. De eMoovy biedt het gemak van AC-opladen ‘s nachts thuis op een huishoudelijk stopcontact in Mode 2 enkel-fase tot 7 kW en drie-fase Mode tot 11 kW.

 

De Vehicle to Load functie voegt nog meer veelzijdigheid toe aan de eMoovy, met een AC 230V voeding voor elektrische belastingen tot 3,6 kW. De AC-voorziening in de cabine kan apparatuur en gereedschap aandrijven of worden gebruikt door carrosseriebouwers om gemonteerde opbouwen, zoals gekoelde units, van stroom te voorzien. Bovendien kan een adapter voor de laadpoort aan de voorkant van het voertuig dienen als AC-stroomvoorziening.

 

Moeiteloos comfort en een superieure rijervaring

Het interieur van de cabine van de eMoovy, gebaseerd op Hyundai Motor Company’s vlaggenschip multi -purpose voertuig (MPV) model STARIA, biedt een comfortabele en functionele werkomgeving, met een elegant en goed uitgerust dashboard met rijvriendelijke displays. Het 12,3-inch kleurconfigurabele digitale cluster is hoog op het dashboard geplaatst voor de beste weergave van de voertuiginformatie, terwijl het infotainmentsysteem duidelijke en intuïtieve navigatie biedt op het ruime 10,25-inch LCD-display. De goed doordachte cabineomgeving is ontworpen om voldoende opbergruimte te bieden voor de bestuurder om zijn bezittingen veilig en georganiseerd te houden.

 

Het leven achter het stuur wordt verbeterd door een reeks functies, zoals de verwarmde en geventileerde eco-lederen stoel, verwarmd stuurwiel en efficiënt airconditioningsysteem die het hele jaar door een comfortabel intern milieu bieden. De intuïtieve knop-type elektronische versnellingsselector verhoogt het rijcomfort. De slimme regeneratieve remmen regelen automatisch de remfasen, wat zorgt voor een soepele rit. De Keyless Entry & Go draagt bij aan minder moeite bij leveringen.

 

Moeiteloze veiligheid, vooruit op regelgeving

De veiligheidskenmerken van de eMoovy voldoen vooruitlopend aan de GSR stap C-regelgeving. Het voertuig is uitgerust met 4 airbags en de hele structuur is getest voor een hoog beschermingsniveau, met name in de passagiers- en batterijgebieden.

 

De ADAS-functies zijn standaard en bieden een veilige en stressvrije rijervaring. Deze omvatten functies zoals Smart Cruise Control met Stop & Go, Lane Keeping en Following Assist, Forward Collision Avoidance Assist, Junction Turning Assist, en Advanced Driver Distraction Warning.

 

Een ‘turn-key’ eMobility oplossing op maat van de klant

De geavanceerde connectiviteit van de eMoovy stelt de bestuurder in staat om volledige controle te hebben met een reeks speciale eMobility-diensten en -kenmerken die zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat zij altijd de energie en actieradius hebben die ze nodig hebben wanneer ze die nodig hebben. De naadloze integratie van oplaadoplossingen garandeert dat de eMoovy altijd klaar is voor gebruik, wat een echte turn-key eMobility-ervaring biedt. Deze omvatten de nieuwe oplader aanbevolen door IVECO – aanvankelijk gelanceerd in Duitsland vanaf september 2024 - en de eCharge card, die toegang biedt tot meer dan 700.000 openbare laadpunten in de EU, inclusief Ultra Fast punten, om eenvoudig opladen en uitgebreide uptime te garanderen, zowel in het depot als onderweg. De IVECO Easy eMoovy App stelt de bestuurder in staat om op afstand opladen, deuren en cabinetemperatuur te beheren vanaf hun mobiele apparaat. Geïntegreerd in het infotainmentsysteem, stelt Smart Routing de bestuurder in staat om ritten te optimaliseren via nauwkeurige routeplanning en omvat noodzakelijke laadstops. De eRange Assurance service biedt zichtbaarheid en controle over de oplaadstatus en actieradius van de eMoovy, en waarschuwt de bestuurder wanneer de batterij laag is. Voor de fleet owner biedt het IVECO ON Portal een uitgebreid overzicht van hun vloot, met details over de beschikbaarheid, opladen, en batterijstatus van elk voertuig, evenals locatie- en route-tracking.

 

Daarnaast biedt IVECO CAPITAL een uitgebreide reeks financiële diensten: de klanten kunnen hun perfecte financiële formule samenstellen door financiering, verzekeringen en smart services te moduleren, altijd geïntegreerd in de IVECO dienstenportfolio.

 

 

 

IVECO debuteert in de middenklasse van het LCV-segment met de gloednieuwe eMoovy elektrische chassis-cabine, waarmee het succesvolle professionele DNA naar een nieuwe markt wordt uitgebreid

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen