IVECO breidt het elektrische zware voertuigengamma uit met de nieuwe IVECO SeWay Rigid

16/09/2024

IVECO breidt het elektrische zware voertuigengamma uit met de nieuwe IVECO S-eWay Rigid

 

  • IVECO introduceert de S-eWay Rigid, die het aanbod van elektrische voertuigen binnen de S-eWay-serie verder uitbreidt.

 

  • De IVECO S-eWay Rigid heeft een actieradius van maximaal 400 km en tot 350 kW snel laadcapaciteit, waardoor hij ideaal is voor stedelijke en regionale toepassingen.

 

  • Veelzijdig en flexibel met een ruime keuze aan modellen, cabines, veringen en wielbasissen, met de mogelijkheid van 4, 5 of 7 batterijen in verschillende configuraties om aan alle toepassingen te voldoen.

 

  • Drie verschillende ePTO’s (Low Voltage, High Voltage of Mechanisch) bieden een vermogen tot 60 kW voor traditionele en speciale toepassingen.

 

  • Bestuurder gerichte cabine biedt technologie met een volledig digitaal dashboard en geïntegreerde infotainment voor een soepele en geluidsvrije rijervaring.

 

  • Toegewijde eMobility-diensten zorgen voor efficiënter beheer op afstand van rij modi, klimaatinstellingen en ePTO, wat de efficiëntie en actieradius verbetert en de algehele ervaring van klanten en chauffeurs optimaliseert.

 

Hannover, 16 september 2024

 

IVECO is al meer dan 25 jaar een pionier in alternatieve brandstoffen en helpt klanten de efficiëntie te verbeteren en de uitstoot te verminderen. Batterij-elektrische voertuigen zijn een essentieel onderdeel van IVECO’s multi-energy aanpak om de weg te bereiden voor emissievrij transport, zonder concessies te doen aan winstgevendheid of productiviteit van klanten. Dit wordt gerealiseerd met de nieuwe IVECO S-eWay Rigid, de veelzijdige emissievrije oplossing voor elke stedelijke en regionale missie.

 

IVECO S-eWay Rigid, aangedreven door 'Electric DNA' is klaar voor stedelijke en regionale missies

 

De S-eWay Rigid is voortgekomen uit de S-eWay serie, die het e-born platform deelt, en de resultaten bevat van eerdere ontwikkelingen en MY24 cabine-innovaties, van Human Machine Interface tot ergonomie voor de bestuurder. Het resultaat is een emissievrije professionele oplossing op maat voor uw behoeften.

 

De S-eWay Rigid biedt ongeëvenaarde veelzijdigheid en flexibiliteit voor verschillende toepassingen, van distributie tot bouw, gemeentelijke en gespecialiseerde opdrachten. Dankzij de betrokkenheid van carrosseriebouwers bij het project is de S-eWay eenvoudig aan te passen voor verschillende carrosserieën. Bestuurders kunnen kiezen uit 4x2- of 6x2-versies, vering typen, cabinetypen en wielbasissen om het voertuig samen te stellen dat aan hun eisen voldoet. De IVECO S-eWay kan ook worden gebruikt met een aanhanger tot 44 ton GCW (afhankelijk van de lokale regelgeving).

 

“Met de S-eWay Rigid vervolledigen we ons S-eWay-gamma en breiden we ons aanbod aan CO2-neutrale oplossingen uit, zodat onze klanten de vrijheid hebben om te kiezen wat het beste bij hen past. Dit nieuwe voertuig is een antwoord op onze trouwe klanten in het rigid segment, die naar IVECO kijken voor de robuustheid, prestaties en veelzijdigheid van onze voertuigen en de capillariteit en expertise van ons netwerk. De S-eWay Rigid maakt gebruik van onze knowhow op het gebied van elektromobiliteit en de innovaties van modeljaar 24 om hen een emissievrije oplossing te bieden die aan al deze eisen voldoet”, aldus Luca Sra, President Truck Business Unit, Iveco Group.

 

De IVECO S-eWay Rigid kan nu al in heel Europa worden besteld en de leveringen beginnen vanaf de tweede helft van volgend jaar.

 

Veelzijdig en flexibel batterijsysteem om te voldoen aan alle missievereisten

 

Het nieuwe accusysteem biedt de keuze uit 4, 5 of 7 Microvast accu's van elk 70kWh, wat een totaal oplevert van 280kWh, 350kWh of 490kWh. Deze flexibiliteit betekent dat klanten alleen de juiste hoeveelheid accu hoeven te specificeren voor hun dagelijkse behoeften. De accu's kunnen worden geconfigureerd in posities die nodig zijn voor carrosseriebouwers, met zelfs de mogelijkheid om de rechterkant van het chassis vrij te laten voor toepassingen als zijwaarts ladende vuilniswagens. Ze kunnen ook naar achteren worden verplaatst, zodat er ruimte overblijft voor apparatuur zoals stabilisatiepoten direct achter de voorwielen.

 

Als het voertuig is uitgerust met 7 accu's en 490 kWh aan energie aan boord, kan de actieradius oplopen tot 400 km. Dit voldoet aan de behoeften van de meeste regionale en stedelijke toepassingen. DC Snelladen tot een indrukwekkende 350kW gebeurt via een CCS type 2 connector aan de linkerkant van het voertuig en een lading van minder dan 45 minuten tijdens de rustpauze van de bestuurder kan nog eens 200km extra bereik opleveren. Laadparameters kunnen worden geconfigureerd vanaf de cluster om een doellaadstatus te selecteren - ideaal als er slechts een kleine hoeveelheid energie nodig is om het werk van de dag te voltooien en als de externe laadprijs veel hoger is dan in het depot. Laadstroombegrenzing kan ook worden geselecteerd om de laadsnelheid te vertragen voor een langere levensduur van de batterij.

 

Bewezen motor uit de S-eWay familie

 

De IVECO S-eWay Rigid wordt aangedreven door een eAxle met dubbele motor van FPT Industrial, het zustermerk van IVECO dat gespecialiseerd is in geavanceerde aandrijftechnologieën, en produceert een toonaangevend continu vermogen van 480 kW en een koppel van 1.800 Nm. De eAxle levert niet alleen de beste dynamische prestaties in zijn klasse, maar dankzij het compacte ontwerp is er ook ruimte voor de carrosserie en de uitrusting langs het chassis zonder de hinder van een e-motor en aandrijfas.

 

Uitstekende keuze aan Power Take Offs voor de meest veeleisende toepassingen

 

Stedelijke en regionale toepassingen stellen hoge eisen aan PTO’s en de IVECO S-eWay biedt een indrukwekkend totaal van 3 typen PTO.

Voor laagspanningsvereisten, zoals laadkleppen, is er een LV PTO. Voor toepassingen die gebruikmaken van elektrische hoogspanning is er een HV ePTO die tot 20 kW continuvermogen kan leveren. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld gekoelde en koude distributie. Voor toepassingen die mechanische of hydraulische energie vereisen, kan de Mech ePTO tot 60 kW continuvermogen leveren, hetzij mechanisch of via een hydraulische pompaandrijving. Dit is perfect voor toepassingen zoals afvalinzameling, kiep- en haakarmsystemen, kranen en kippers. De Mech ePTO kan ook op 3 verschillende locaties worden gemonteerd om aan de toepassingseisen te voldoen, wat de voordelen aantoont van samenwerking met carrosseriebouwers om ervoor te zorgen dat alle configuraties kunnen worden gerealiseerd.

 

Optimaal energiebeheer

 

Energiebeheer is de sleutel tot succesvolle elektromobiliteit en de IVECO S-eWay Rigid brengt de ervaring van de IVECO batterij-elektrische technologie naar nieuwe hoogten. Er zijn zeven rijmodi voor regeneratief remmen die helpen de efficiëntie te maximaliseren door kinetische energie om te zetten in elektrische energie, terwijl de bestuurder nog steeds volledige controle heeft over de remdynamiek van het voertuig.

 

De bestuurder of de wagenparkbeheerder kan de rijmodus ofwel in het voertuig ofwel op afstand selecteren en de Eco-modus zorgt voor de best mogelijke actieradius. GPS predictive drive combineert ePredictive Cruise Control met Smart Routing die zelfs oplaadstops kan plannen indien nodig.

 

Moeiteloos comfort en een superieure rijervaring

 

Bestuurders hebben de keuze uit de ruime AS-cabine over de hele breedte voor werk over langere afstanden of de compactere AT-cabine als er toch een slaapcabine nodig is. Voor toepassingen waarbij geen slaapcabines nodig zijn, is de AD dagcabine ideaal.

 

De chauffeur staat centraal met een geluids- en trillingvrije aandrijving. Een groot 10-inch intuïtief digitaal display voor de bestuurder is ontworpen om alle informatie weer te geven die de bestuurder nodig heeft om de beste resultaten uit de IVECO S-eWay Rigid te halen. De bedieningselementen zijn handig bij de hand zodat de functies bereikbaar zijn zonder uw handen van het stuur te halen.

 

Het infotainmentscherm van 10 inch biedt een rijke gebruikersinterface met functies die specifiek zijn voor zware vrachtwagens, zoals het navigatiesysteem met Smart Routing en het geïntegreerde IVECO Driver Pal met Amazon Alexa built-in voor spraak gestuurde interactie. Het infotainment biedt ook een app-integratie door derden, waarmee carrosseriebouwers en klanten via de connectiviteit van het voertuig kunnen communiceren met carrosseriefuncties.

LED-koplampen zijn standaard en zorgen voor het beste zicht 's nachts.

 

ADAS-niveau 2 systemen van snelwegassistentie en ACC met stop-and-go zijn beschikbaar voor het comfort en de veiligheid van de bestuurder, samen met een compleet systeem van GSR-functies.

Een portfolio van services rond de klant

 

De IVECO S-eWay Rigid wordt geleverd met een portfolio van diensten die zijn ontwikkeld om de productiviteit en winstgevendheid van de bedrijven van klanten te verbeteren door de beschikbaarheid en efficiëntie van het voertuig, de veiligheid van de bestuurder en de bescherming van het milieu te maximaliseren. Het doel is om klanten een complete mobiliteitsoplossing te bieden die perfect aan hun eisen voldoet.

 

eMobility-diensten zijn ontworpen om de overgang naar elektrische mobiliteit te vergemakkelijken door de productiviteit te verhogen, de TCO te verlagen en de actieradius en energie-efficiëntie van het voertuig te maximaliseren. Rijmodi, klimaatinstellingen en ePTO kunnen eenvoudig worden beheerd door de bestuurder en wagenparkbeheerder via de Easy App en het IVECO ON klantenportaal. Met de eRemote Control-diensten kunnen gebruikers vóór de rit op afstand configuraties instellen voor optimale prestaties. Bovendien optimaliseert de Smart Routing-service de ritplanning, rekening houdend met de ePTO-energiereserve voor maximale energie-efficiëntie en actieradius. Uptime-diensten, zoals Control Room of Assistance-Non-Stop, zijn erop gericht de stilstand tijd van het voertuig te minimaliseren door ongeplande stilstand te voorkomen via realtime monitoring, diagnose op afstand en onderhoudsschema's. Productiviteit & efficiëntie, zoals Rijstijl Evaluatie of de Professional eReport diensten helpen klanten om het energieverbruik te verminderen, routes te optimaliseren en de rijstijl te verbeteren. Driver Care en Safety & Security services, zoals Safe Driving Report of DriverPal zijn ontworpen om veiliger rijgedrag te bevorderen, de prestaties van de bestuurder te controleren en hun veiligheid te vergroten. Onderdelen en accessoires bieden een uitgebreid aanbod voor het aanpassen van het voertuig. Daarnaast biedt IVECO CAPITAL een uitgebreid aanbod van financiële diensten: de klanten kunnen hun perfecte financiële formule samenstellen door financiering, verzekeringen en smart services te moduleren, altijd geïntegreerd in het IVECO dienstenportfolio.

IVECO breidt het elektrische zware voertuigengamma uit met de nieuwe IVECO SeWay Rigid

Andere artikels

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen